При падането на кабинка от лифт в Северна Италия са загинали

...
При падането на кабинка от лифт в Северна Италия са загинали
Коментари Харесай

След трагедията с кабинков лифт в Италия: Само един оцелял - дете на 5 години

При рухването на кабинка от въжен превоз в Северна Италия са загинали 14 души. Има единствено един оживял - петгодишно израелско момче, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите.

Пет от жертвите са израелски жители - родителите, по-малкото братче, а също бабата и дядото на оживялото дете , дошли дни по-рано да видят фамилията, което живеело в Италия.

Трагедията се разигра по линията на кабинковия въжен превоз от известния град Стреза на брега на езерото Лаго Маджоре до връх Мотароне, който се издига на близо 1500 м над морското ниво. Кабинката е паднала от височина към 20 м след разкъсване, както наподобява, на основното въже. В кабинката е имало 15 души. Властите в началото оповестиха, че са починали 13 души, а две деца са откарани с медицински хеликоптер в болница в Торино.

Италианските управляващи са основали специфична комисия за следствие на случилото се. Министърът на транспорта Енрико Джованини се чака да дойде на мястото.

Транспортното министерство заяви, че съгласно предварителна инспекция на данните за сигурност и поддръжка на въжената линия цялата структура на въжен превоз а е била реновирана през август 2016 година, а през 2017 година е била изработен обзор на поддръжката. В края на предходната година са били тествани самите въжета.

Президентът Румен Радев изрича съболезнования на своя италиански сътрудник президента Серджо Матарела във връзка трагичния инцидет.
 
От името на българския народ и от свое име държавният глава изразява взаимност и съпричастност към фамилиите и околните на жертвите при случая и показва вяра за бързо възобновяване на потърпевшите, пишат от прессекретариата на президента.
 
Alpine tragedy - 14 people have been killed when a cable car plunged into a mountainside in Italy.   
— 7NEWS Perth (@7NewsPerth) 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР